MTB RALLY 2024
Tervetuloa tutustumaan MTB Rallyn tulevaan 2024 kauteen ja uudistuksiin.
Red Bull Full Moon
Sappee Bikepark
Kokonniemi Bikepark
Fiskars Village Bike Expo 2024
Iso-Syöte Bikepark
Meriteijo Bikepark
Kisasarjat
Kesällä 2024 toteutamme viisi kisaviikonloppua. Kausi käynnistyy Fiskars Village Bike Expossa, jossa keskitytään perinteiseen MTB-enduroon. Pääsarjat starttaavat kesäkuussa! Isoja uusia juttuja ovat Slopestyle-kisasarja sekä kaksipäiväinen alamäkileiri Iso-Syötteellä!
Gravity Cup
Kilpailussa ajetaan usean radan kisaformaatilla, päivän aikana ajetaan 3-5 erillistä rataa, kaikki radat tulee ajaa vähintään 2 kertaa, jokaiselle radalla on yksi bonusajokerta, jolla voi paikata yhtä ratakohtaista suoritusta. Uusille harrastajille sekä junioreille helpot radat ja kokeneemmille teknisesti ja vauhdillisesti hieman haastavammat. Sarja sisältää neljä osakisaa.
Crank Up DH Cup
Alamäkikisarja, yksi vauhdikas rata, kaksi kisarunia, joista nopein aika jää voimaan, millä selviää luokkakohtainen sijoitus. Kisaradat eivät ole liian haastavia tuoreille harrastajille, mutta eivät ole liian helppojakaan, niin, että myös kokeneemmat harrastajat joutuvat miettimään ajolinjoja! Sarja sisältää neljä osakisaa.
Jr. Crank Up DH Cup
Erityisesti junioreille suunnatun matalankynnyksen pieni kisasarja alamäkipyöräilyyn. Sarja tarjoaa junioriluokat alle 10-vuotiaille ja 10–13-vuotiaille. Tämä on loistava tilaisuus kokea alamäkikisailun jännitys bikepark-radalla, jota voit harjoitella ennakkoon, jotta kisapäivänä voit keskittyä nauttimaan ajosta. Sarja koostuu kahdesta osakilpailusta ja se on täydellinen tapa tuoda nuoret mukaan alamäkikilpailujen maailmaan.
SLOPESTYLE CUP
Uusi slopestyle tyylinen hyppykisasarja, joka tarjoaa uusille ja kokeneille harrastajille tilaisuuden loistaa uudessa ja kansainvälisestikin näkyvässsä valokeilassa! Lisätiedot, kuten teemaan sopivat säännöt ja osallistujaluokat tarkentuvat alkutalven aikana! Slopestyle Cup järjestetään yhteistyössä Red Bullin kanssa osana Red Bull Full Moon tapahtumakonseptia. Sarja sisältää kolme osakisaa.
Kalenteri
toukokuu
4.-5.5. Enduro Season Opener
Fiskars Village Trail Center
kesäkuu
14.6. Crank Up DH Cup 1/4
Kokonniemi Bikepark
15.6. Gravity Cup 1/4
Kokonniemi Bikepark
heinäkuu
11.- 12.7. Gravity camp 2024
Iso-Syöte Bikepark
12.7. Jr. Crank Up DH Cup 1/2
Iso-Syöte Bikepark
13.7. Crank Up DH Cup 2/4
Iso-Syöte Bikepark
13.7. Slopestyle Cup 1/3
Iso-Syöte Bikepark
14.7. Gravity Cup 2/4
Iso-Syöte Bikepark
elokuu
23.8. Jr. Crank Up DH Cup 2/2
Sappee Bikepark
23.8. Slopestyle Cup 2/3
Sappee Bikepark
24.8. Crank Up DH Cup 3/4
Sappee Bikepark
25.8. Gravity Cup 3/4
Sappee Bikepark
syyskuu
14.9. Crank Up DH Cup finals
Meriteijo Bikepark
14.9. Slopestyle Cup finals
Meriteijo Bikepark
15.9. Gravity Cup finals
Meriteijo Bikepark
Luokat
juniorit JA nuoret
  • Mini Shredders, alle 10v pojat ja tytöt
  • Rockets, 10 - 13v pojat ja tytöt
  • Young Guns, 14 - 17v pojat ja tytöt
Rockets on entinen peanuts luokka, koska juniorit menee niin kovaa että nimi oli pakko muuttaa. Nuorten luokkiin ei käytännössä muutoksia, Young Guns luokka ajaa samat radat mitä kokeneempien luokat.
Viikonloppuisin harrastavat
  • Weekend Warriors, miehet ja naiset
Weekend Warriors luokissa saa ajaa vapaasti myös sähkömaastopyörällä, se on iällisesti ja kalustollisesti täysin vapaa luokka ja siksi se sopiikin hyvin uusille harrastajille. Gravity Cup kisoissa myös kisaradat ovat sopivia uusille harrastajille!
Kokeneemmat aktiiviharrastajat
  • Yleinen, miehet ja naiset
  • Masters, +40v miehet ja naiset
  • eMTB, miehet ja naiset
Pieniä muutoksia aikaisempiin vuosiin, eMTB on uusi virallinen sähköpyöräluokka, Weekend Warriors luokassa voi vapaasti ajaa myös sähkömaastopyörillä, mutta muissa luokissa ajetaan akustisilla pyörillä. Masters luokan alaikärajaa nostettiin viidellä vuodella. Yleinen luokka on osallistujamäärällisesti ja vauhdillisesti ollut kovatasoisin luokka.
SLOPESTYLE
  • Yleinen, miehet ja naiset
  • Tiedotetaan myöhemmin!
Slopestyle kisasarjaan on tulossa useita eri luokkia. Tarkemmat tiedot luokista ja säännöistä tarkentuvat alkutalven aikana.
FUTURE CHAMPS HAKU
Haetaan aktiivisia MTB nuoria mukaan, tarjoamme tiimille ajoakauden 2024 kisat hissilippuineen ja vähän muutakin. Ensitöiksi tiimi saakin tehtäväkseen mm. Slopestyle kisakokonaisuuden suunnittelun yhdessä Rallyn tiimiläisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Haemme mukaan ainakin viisi aktiivista nuorta, huomaa, että hakijan ei tarvitse olla ikäluokan nopein tai ajaa komeimmalla pyörällä, riittää, että tykkäät ajaa ja olet riittävän rohkea osallistumaan tapahtumiin. Hae viimeistään 24.11.2023!
hae mukaan
MTB Rally 2024
sayhello@mtbrally.com
+358 44 553 7043 / MTB Rally
Finland, Espoo